Anläggningen

stallet
Gärtuna Stall är ett stall i Södertälje som ägs och drivs av Lena och Janne Sundberg sedan våren 2011. Stallet har 30 boxar och en lösdrift för små ponnyer.

Från oktober 2017 driver vi stallet som ett kollektiv. Vår målsättning är inte att fylla alla boxar i stallet, utan att du och din häst passar in i gänget är betydligt viktigare! Det är också viktigt att du har tid att ta minst 7 pass av olika sort per månad och att du inte är rädd att leda ut- och in andras hästar. Man behöver dock aldrig göra ett ut- eller insläpp ensam, då vi värnar mycket om säkerheten för både hästarna och människor!
Vi har stora fina hagar där hästarna går flockar fördelade på ston och valacker. På vintern har en del hagar fri tillgång på hösilage medans andra lunchfodras, allt efter ägarnas önskemål. Vid behov finns även mindre hagar och sjukhagar. På sommaren går hästarna ute dygnet runt i gårdens sommarhagar. På anläggningen finns en belyst ridbana med hindermaterial och läktare. Stallet har även bekvämligheter så som spolspilta, toa och fikarum.

Stallhyran är 2 400:- per månad (kallhyra) för en box oavsett storlek på häst. Foder kan köpas till månadsvis genom stallet (hösilage, Krafft grund, mineraler och saltsten) och kostar då 1100:-/ mån. I annat fall köper man in allt sitt foder själv. I lösdrifterna som kostar 1500:- / mån ingår foder i priset. Strömaterial till boxen ingår ej utan inhandlas av hästägaren själv. Vi vill inte ha spån i boxarna, men gärna torv, halm, eller halmpellets.

Alla pass är kollektiva och det är 4 fodringar per dag. Man får skriva upp sig månadsvis på de pass man kan ta och ett färdigt schema presenteras ungefär en vecka innan månadsskiftet.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Tilläggstjänster kan beställas i begränsad omfattning, men endast om stallägaren har möjlighet att ta dem. Finns det behov att detta, prata alltid med Lena 0739718820

SONY DSC
Bild i stallet Foto: Lotta Lundahl