Nya hästar, spelhästar och julehästar…

Hösten är över och det har blivit vinter och snart är det jul! Mycket händer i stallet fast kanske lite andra saker än tidigare år.

Till att börja med vill vi hälsa välkomna till stallets tre nya hästar. Först kom Jenny, hästägare och ryttare och hennes mamma Ulla som är medhjälpare, med deras hästar Räka, en treårig valack och Nimra som är ett ettårigt sto.

20171217_202541

Nimra och Räka går just nu i en egen hage, men i framtiden ska de delas och Räka ska gå i stora valackhagen och Nimra ska gå med stona.

Sedan kom Miéla och hennes mamma Jenny som har fullblodsvalacken Z, de har varit här förut och vi önskar alla mycket välkomna till oss på Gärtuna och hoppas att ni kommer att trivas!

20171217_144927

Fina fuxen Z går just nu i stora sjukhagen, men planen är att även han ska gå i stora valackhagen.

Som en liten kickoff i höstmörkret anordnade vi en rolig dag med utflykt till Solvalla travbana, en lördag i november. Vi fick en guidad tur på stallbacken men bl.a. lite shopping i hästbutiken där det bjöds på både dricka och tilltugg.  Vi hälsade också på hästarna i travskolan och såg de fina travhästar som skulle tävla på nära håll. Sedan blev det mat på restaurangen och lite V75 spel för de som ville. En mycket lyckad dag!

 

Stockholm Horse Show på Friends Arena är ju en höjdpunkt för hela hästsverige. I år var det inte bara många från stallet som var där och tittade. Vårat stall var även representerad med två av Linnéas shettisar, Jissa och Dagny. Här kommer hela gänget med duktiga ryttare och deras medhjälpare i tomteparaden.

20171203_101722

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s