Hurra! Det blev inget skyttecenter!

På tekniska nämndens möte i Södertälje kommun den 26 oktober beslutades det enhälligt att lägga ner alla planer på skyttecenter i området Gärtuna/ Hall. Orsakerna var många, bl.a. att våra protester givit en medvetenhet hos politikerna att det rör sig både hästar och människor i området, men framförallt visade bullermätningen alltför höga värden på flertalet bostadshusen i området. Konsekvensen skulle bli att det behövdes investeras i ytterligare bullerskydd och då blev hela projektet alltför dyrt. Om någon vill läsa beslutsunderlaget så finns det här: Extra ärende 2 Nu lägger vi den här tråkiga perioden bakom oss och avslutar med att tacka alla som skrivit på protestlistor, skrivit skrivelser och insändare, deltagit i politikermöten och annat. Ni har varit guld värda!

20170524_102300

Så nu kommer vi även nästa vår kunna rida den här mysiga vägen! Underbart!

Det innebär att vi får ha våra ridvägar kvar! Fram till och med nästa sommar kommer stallet fortsätta drivas kollektiv, då ska vi utvärdera och se hur vi gör i framtiden. Vi hoppas fortfarande att de kan finnas möjlighet till att få ekonomin att gå plus, kanske bygga ridhus och öka upp verksamheten igen. Just nu kämpar vi med att få ihop arbetspassen och vi välkomnar fortfarande en eller kanske två trevliga hästar och hästägare till Gärtuna. Grundpriset är endast 2000-2800 kr per månad. Intresserad? Hör av er till Lena, se under kontakt eller läs mer på:  http://www.hastnet.se/marknad/annons.php?annonsid=126638&marknad=2

 

Vi firar att framtiden ser ljusare ut med en kick-off! Lördagen den 25 november hoppas vi att så många som möjligt med anknytning till stallet, följer med på en rolig och spännande eftermiddag på Solvalla. Vi är glada att vi lyckats få en guidad visning innan själva V75 loppen kör igång. Gemensamma bord är bokat i Bistron, så anmäl dig och din familj och medryttare snarast! Mer info här: Kickoff på Solvalla

 

20171030_115655

Snart är vintern här och vi förbereder oss inför den kalla perioden på gården. I helgen satte t.ex. Janne på elen i de uppvärmda vattenkaren. Undrar om han var glad åt de mycket hjälpsamma hästarna i hagen? 

 

2 tankar på “Hurra! Det blev inget skyttecenter!

  1. Hurrah hurrah!! Vad skönt att det orosmomentet, dvs skyttebanan, är ur världen. Nu väntas bara bättre tider. Hoppas också att de där trevliga stoet hör av sig.

    • Ja vi har fått ett par positiva svar på annonsen också, så visst känns det som framtiden ser ljus ut. Tack återigen för allt engagemang i kampen mot skyttecentret! <3!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s