Hösten är här!

Snart är det oktober månad, den första månaden som vi ska driva stallet kollektivt. Nu finns ett ”önskeschema” inlagt i kökets stall. Där ska man fylla i sina ”önskade” pass, fler än vad man sedan ska utföra. Lördagen den 23 sätter vi oss ner och gör det färdiga schemat som kommer sättas upp i stallet. Sedan görs proceduren om för november med start den 15/10.

20170910_090132

Hösten är än så länge mild, färgerna blir allt vackrare och kvällarna mörkare. Hästarna stortrivs fortfarande i hagarna och har ingen större lust att gå in i stallet vid intagstid.

Andra saker som hör hösten till är att vi tar avmaskningsprov på stallets hästar. Resultatet har just kommit, sätts upp i stallet och finns även här: avmaskningsprov resultat sept 17.png Vi gör en gemensam beställning av maskmedel från veterinär. Avmaskningen sker samtidigt hagvis. Glöm inte att fortsätta att mocka i hagarna.

Vi har också gjort en foderanalys på vårt grovfoder. Bra att ha om man vill göra en ordentlig foderstat. Så här blev resultatet i år: Höanaslys rundbalar.png och Höanalys småbalar.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s