Städning och sommartorka

Så här mitt i sommaren är det bara att konstatera att det fortsätter som det började. Många fina soldagar med ganska låg temperatur, ofta ganska blåsigt och nästan inget regn. Hästarna stortrivs och det blir många sköna turer på hästryggarna, men betet börjar bli lite tunt, så en del hagbyten är på gång. Se info på stalltavlan eller prata med Lena. Vallskörden är nu nästan helt klar, det är bara jobbet med att ta in alla rundbalar som återstår. Tyvärr blev även skörden den sämsta som vi har fått på grund av torkan. Det kommer bli en tuff vinter/ vår och vi måste hjälpas åt att inte slösa på grovfodret.20170718_102455Det är ju inte bara vi på Gärtuna som har fått en dålig skörd, utan det är på många platser, så vi kan räkna med höjda priser om vi blir tvungna att köpa in hö, som vi gjorde i våras.20170718_102606Det ser mycket ut, men de är färre än vanligt och marken är gul på grund av torkan.20170627_150817Hästarna däremot myser i hagarna, då insekterna är få och temperaturen behaglig.

Städning i stallet hör sommaren till. Foderkammaren har fått sig en ordentlig uppfräschning och duktiga hyresgäster gjorde en välbehövlig städning i och runt containern på ridbanan.

20170630_14091319488788_10154761329200784_2684893622746173644_oSe så fint det blev! Ni hjälps vi åt att hålla efter, både ute och inne!

Nu är det dags för resten av stallet. I år ber vi våra hyresgäster att städa sina boxar, inuti, på utsidan och hela gallren, eftersom vi inte har några sommarjobbare som kan hjälpa till. Lena kommer dammsuga tak och väggar och de gemensamma ytorna samt putsa fönsterna. Start under denna vecka och mycket välkomna att hjälpa till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s