Vinterns ankomst och duktiga ryttare och hästar i stallet

Kylan slog till bara någon dag in i november månad och till förra helgen kom första snön. Mysigt att det blir ljusare och att vi slipper leran, men många av oss var i riktigt beredda. Här kommer några punkter att tänka på med hästarna i stallet så här på vintern:

  • Vi är tacksamma om hästarna får skor med broddar och snösulor så fort som möjligt. I väntan på nästa skoning är det bra om ni skruvar i broddar i trakterna på hästskorna. Det är inte kul att leda en häst som halkar och fläkskador är allvarligt!
  • Håll dörrarna stängda till stallet, foderkammaren och sadelkammaren så mycket som möjligt vid minusgrader. Fläktarna i stallet ska vara på, så längre det inte blir riktigt kallt, då kan vi stänga av dem på dagtid. Kolla gärna bakdörren i foderkammaren en extra gång. Allt för att inte vattnet ska kunna frysa inne.
  • Använd gärna broddar och reflexer på dig själv också när du rör dig runt stallet både med och utan häst.

thumbnail_2016-11-07%2013-40-171

Idag var det minusgrader hela dagen fast solen tittade fram!

Telge ryttarsällskap har anordnat både parallell hoppning, ridborgarmärkestagning och Hubertusjakt sedan senaste uppdateringen. Här kommer några fina bilder.

  Alla bilder:  Lotta Lundahl

Avslutar med ett stort GRATTIS till följande ryttare och hästar från stallet, som alla gjorde minst en felfri runda på lokal hopptävling förra helgen. Ni är grymma!

  • Disa på Olivia
  • Tindra på Bisazz
  • Ida på Musse
  • Sofie på Finezze

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s