Välkommen åter Jinna med ditt fina föl

I går kom shetlandsponnyn Jinna som har bott på Gärtuna förut tillbaks. Jinna har haft en annan ägare något år, men Annelie som äger Jippi har köpt henne. Med henne kom också hennes lilla föl som heter Jill, men henne får vi bara ha till låns för hon bor bara hos oss tills hon blir avvand. Söt som socker är hon i alla fall, fast lite blyg, lilla Jill!2016-06-27 16.38.07

Nu under sommaren så är det också dags att städa i stallet. Personalen med hjälp av sommararbetarna dammsuger och skurar uppe i taket och på utsidan boxarna. Boxägarna ska tömma och skura ur boxarna på insidan, glöm inte vatten kopparna och krubbor!

Höskörden är igång och de flesta rundbalarna är gjorda. Men småbalarna, som är det mest jobb med, den skörden är ännu inte inledd. Är det någon som vill vara med att hjälpa till? Hör av er till Janne eller Lena så berättar vi mer!IMG_20160623_224842

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s