Härliga våren med mycket att göra

Våren är här! Det betyder att det händer extra mycket i stallet. Så missa inte datumen i slutet av inlägget. Nu har gräset börjat växa, se vad grönt det är runt blomlådan utanför sadelkammaren. Passa på att vänja in hästarna som går i hagar som är vinterslitna.

2016-04-08 15.46.28.jpg

Nästa torsdag kommer Kjelle att ha hoppträning på ridbanan kl. 19.00. Han kommer varje torsdag tills vidare, så länge det är minst tre anmälda. Anmälan sker till Lena eller på träningstavlan i stallet. Därmed är vi igång med både kör- dressyr och hoppträningar igen.2016-04-08 23.04.09

På våren vaknar även maskarna upp som finns i hästarnas tarmar (ja det finns alltid maskar i alla hästars magar) det fick vi lära oss på parasitföreläsningen förra månaden. När maskarna blir aktiva producerar de nya ägg som sedan hästarna bajsar ut. Därför är det extra viktigt att mocka hagarna så här på våren. Nu har vi mockat två eller fler kärror i alla våra vinterhagar. Men vi behöver er hjälp! Vi önskar att varje hästägare mockar minst tre kärror per häst inför vårens avmaskningsprov som sker i början av maj.

2016-04-08 14.35.51

Marina och Sofie mockar

2016-04-08 14.37.25

Tips! Använd skottkärran med två hjul i hagen, så välter den inte så lätt.

Det är också dags att boka in följande datum i er kalender:

  • Söndagen den 10 april hundagility på ridbanan, TRS anordnar, anmälan i stallet
  • Onsdagen den 20 april är det stallmöte kl. 19.00. Viktigt inför sommaren
  • Lördagen den 23 april är det bruksridning på ridbanan, TRS anordnar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s