Föreläsning om hästens maskparasiter och protokoll

Varje vår och höst tar vi gemensamt avmaskningsprov på alla hästar i stallet. Det är SVA i Uppsala som analyserar våra prov och utfärdar rekommendationer om vilka hästar och vilka preparat som vi behöver för att få bäst parasitbekämpning. Nu kommer två av SVA´s veterinärer ut till oss och berättar, dels om de olika typerna av maskparasiter och vilken skada de gör på hästarna och dels hur vi kan bli ännu bättre på att förebygga problemet. Alla är mycket välkomna, även intresserade som inte har häst hos oss! Se separat länk här: SVA föreläsning 18 mars 20161908169_1046434382039713_4107854204553856959_n[1]

Många hästar på liten yta ger mycket hästbajs! Att mocka ute är jätteviktigt, det vet vi.  Men finns det något annat vi kan göra också för att begränsa spridningen av maskparasiter? Kom och ställ dina frågor den 18 mars.

Vi tackar för ett bra och effektivt stallmöte i veckan som var. Här kommer protokollet, som också innehåller storhelgsschemat för resten av våren.Stallmöte 2016-02-16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s