Vi säkrar upp i stallet med larm

Efter att ha haft ett inbrottsförsök i början av veckan, tar vi nu krafttag mot tjuvarna som härjar i vårt närområde. Att vi har bra dörr och lås till sadelkammaren fick vi bekräftat eftersom tjuvarna inte lyckades ta sig in. Nu förstärker vi det ytterligare genom att installera larm. Det både tjuter och ringer upp oss om någon kommer in i sadelkammaren utan att ha låst upp först. Inga nyckelbyten behövs, inga koder och ingen behöver vara orolig att göra ”fel”, men fortfarande gäller det att alltid låsa efter sig, när man inte har 100% uppsikt!

Vi har fått svar på avmaskningsprovet som var betydligt bättre än i våras. Tack alla som mockar i hagarna! De hästar som ändå måste avmaskas, ska göra det i helgen, maskmedlet finns i stallet med listan på resultatet av provet där ni ser om just din häst ska avmaskas.

Annars är det lugnt i stallet och vi har en höst med fantastiskt väder. Träningarna i hoppning, körning och dressyr rullar på så länge vädret tillåter. Nästa dressyrträning för Lena J är den 17/10 och anmälningslapp finns uppsatt i på träningstavlan.Höst i hagen20151009_150548_000Men även om solen skiner på dagarna, så kommer mörkret fort på kvällarna, så vi vill passa på att påminna om reflexer på både häst och ryttare. Reflexvästar finns även att låna i stallet. Från och med vecka 42 börjar vi ta in hästarna klockan 16.00.

Avslutningsvis vill vi bara dela en liten hälsning från ett av många små kryp som bor i vår gödselstack. Ni har kanske träffat ”gödsel Bengt” som brukar gräva fram gödsel till sin trädgård hos oss. Han har fotat och berättar här om Noshornsbaggen.Tryck på länken så får ni se! Noshornsbagge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s